Maailman upeimmat jahdit

Maailman upeimmat jahdit

Jahdin omistaminen on kallis harrastus, johon vain harvoilla ihmisillä on varaa. Jahdit voivat joko kalliita tai erittäin kalliita. Sitten on olemassa vielä kolmas luokka, kaikkein kalliimmat jahdit, joita rakennetaan tilauksesta maailman rikkaimmille ihmisille ja joiden kustannukset eivät pääty pelkästään valmistuskuluihin. Näiden upeiden alusten päivittäiset ylläpitokustannukset maksavat omistajilleen pitkän pennin.

Eclipse

Eclipsen, erään maailman kalleimmista ja suurimmista jahdeista omistaa venäläinen miljardööri Roman Abramovitš. Aluksen arvoksi on esitetty erilaisia arvioita 340 miljoonasta eurosta aina 800 miljoonaan euroon. 536 jalan mittainen jahti on maailman toiseksi suurin jahti Azzamin jälkeen, ja sen rakensi hampurilainen Blohm + Voss -rakennustelakka. Aluksen valtava koko mahdollistaa useita erikoisuuksia, kuten 24 vierashyttiä, kaksi uima-allasta, useita porealtaita sekä diskosalin puhumattakaan kahdesta helikopterin laskeutumispaikasta. Lisäksi jahti sisältää kolme venettä sekä pienoissukellusveneen, joka pystyy sukeltamaan jopa 50 metriä veden pinnan alle. Lisäksi aluksella on äärimmäisen tarkat turvatoimet. Eclipsellä on tunkeilijoiden havaitsemisjärjestelmä sekä oma ohjuspuolustusjärjestelmä. Päämakuuhuoneessa ja jahdin komentosillalla on panssaroinnit ja luodinkestävät ikkunat. Aluksen ylläpidosta vastaa valtava 70 hengen miehistö.

Azzam

Tämän luksusaluksen valmistaja Lürssen Yachts toimitti Azzamin Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentille ja Abu Dhabin emiirille šeikki Khalifa bin Zayed al-Nayanille huikeaan 650 miljoonan dollarin hintaan. Tämä eräs maailman kalleimmista jahdeista on valmistajiensa mukaan maailman monimutkaisin ja haasteellisin koskaan valmistettu jahti. Azzam on päässyt lehtien sivuille hintansa lisäksi myös kokonsa puolesta. Tämä 590 jalkaa pitkä kelluva jättiläinen on maailman suurin yksityisomisteinen jahti, joka tiputti valmistuessaan Roman Abramovitšin Eclipsen pois kärkipaikalta. Tämän lisäksi Azzamin uskotaan olevan myös eräs maailman nopeimmista jättiläisjahdeista, jonka huippunopeus ylittää 30 solmua. Aluksen ylellisen sisustuksen suunnittelijana toimi ranskalainen sisustussuunnittelija Christophe Leoni, joka on kuvannut aluksen sisustusta sivistyneeksi ja ylelliseksi. Juuri muuta aluksesta ei tällä hetkellä ole tiedossa. Nähtäväksi jää, kuinka pitkään Azzam säilyttää paikkansa maailman suurimpana superjahtina miljardöörien keskinäisessä kilpailussa.

Dubai

Brunein prinssi Jefri Bolkiah tilasi Dubai-jahdin jo kymmenen vuotta ennen sen valmistumista vuonna 2006 alun perin yhteistyöprojektina rakennustelakoiden Blohm + Voss ja Lürssen kanssa. Aluksen rakentaminen siirtyi Platinum Yachtsille Dubain hallitsija šeikki Mohammed Rashid al-Maktoumille, joka suunnittelu aluksen ylellisen sisustuksen. Tämän kauniin aluksen upeimpiin ominaisuuksiin sisältyy runsaasti auringonottoalueita sekä useita poreammeita ja uima-altaita, joita koristavat kauniit käsintehdyt koristelaatat. Myös sisätiloissa on käsintehtyjä mosaiikkikoristeita sekä upea spiraalimainen portaikko, jonka lasiaskelmat vaihtavat väriä yläkannelta tulevan valon mukaan. Upeasti tehdyssä sisustuksessa vallitsee rohkea väritys. Aluksella on runsaasti seurustelualueita ja useita VIP- ja vierashyttejä sekä miehistö, joka pystyy hoitamaan aluksella yhteensä jopa 115 vierasta. Tällä aiemmin maailman suurimman jahdin titteliä kantaneella aluksella on tietenkin myös helikopterin laskeutumisalusta.

Motor Yacht A

Tämän jahdin nimi saattaa olla hieman tavanomainen, mutta tämä 400 jalkaa pitkä luksusjahti on kuitenkin suunnittelultaan ainutlaatuinen. Sotalaivoja tai sukellusvenettä hieman muistuttavan jahdin rakensi hampurilainen Blohm + Voss venäläiselle miljardööriliikemiehelle Andrei Melnitšenkolle ja tämän vaimolle Aleksandralle. Kuten odottaa voi tältä lähes 300 miljoonan euron arvoiselta loisteliaalta alukselta, se sisältää pelkkää luksusta. Valtava alus sisältää majoitustilaa 14 vieraalle, joista huolehtii 42-henkinen miehistö. Aluksella on oma disko, kuusi vierassviittiä, jotka muuttuvat liikkuvien seinien avulla neljäksi suuremmaksi tilaksi, kolme uima-allasta, joista yhdessä on lasipohja ja joka sijaitsee suoraan diskon yläpuolella sekä tietenkin asiaan kuuluva laskeutumisalusta helikopterille. Aluksen huonekaluissa, lasitavaroissa ja ruokailuvälineissä on käytetty ranskalaista kristallia.

About the author

Onni administrator